Naha intan buleud tina ukuran anu sami langkung mirah tibatan inten berbentuk umum?

Seueur babaturan bakal terang yén intan datangna dina seueur bentuk. Kusabab intan anu dipotong béda, aranjeunna bakal ngahasilkeun bentuk anu béda. Anu paling umum nyaéta bunder, sareng bentuk sanésna sacara umum disebut ogé (intan batu) intan berbentuk khusus, sapertos ngawangun jantung, serelekna ngawangun, alun-alun, panon-kuda, bujur, sareng sajabana. anjeun bakal mendakan yén kalolobaan intan di pasar masih bunder, sareng sésa khusus ngawangun (kincir batu) intan ukur kanggo proporsi alit. Sakumaha paribasa éta, hal-hal anu jarang, naha aya seueur inten sareng intan buleud tina kualitas anu sami anu langkung mahal tibatan anu sanés?

n31
n32

Alesan kunaon intan buleud mahal téh kusabab alesan di handap ieu: GM kuat! Warna seuneu anu saé! Kaleungitan bahan!

Pasar inten bulat anu saé, universal.

Relatif ka khusus (batu mewah) intan, inten bunder tiasa nangtung ujian waktos. Intan buleud henteu ukur klasik, tapi ogé gaya anu langkung variatif. Éta tiasa nyarios "universal"! Inten anu dipotong cocog pikeun desain perhiasan tina sagala gaya. Sareng, kalayan jumlah karat anu sami, dipotong kana intan bulat bakal langkung ageung, anu bentuk inten anu paling ngagambarkeun warna seuneu tina inten. Masarakatna nampi anu pangluhurna. Janten pasar ogé panggedéna.

n33

Inten buleud ngagaduhan luster anu saé sareng langkung narik.

Alesan kunaon jalma-jalma sapertos intan kusabab ayana Maung Bandung anu endah. Prosesor ngaharepkeun pikeun nyerep lampu paling inten ti payun. Réprési ieu kedah janten saragam supados ngadamel sakuriling inten. Motong bunderan langkung flashy tibatan metode motong sanés.

n34

Saenipun motong intan

n35

Motong intan

n36

Intan neukteuk teuing kandel

Jenis kerah anu motong nyaéta awak simetris sareng tip dasar sareng pusat méja sapertos sumbu. Dina posisi anu sami, unggal permukaan polishing ngagaduhan permukaan anu motong kalayan ukuran sareng sudut anu sami. Babandingan sareng sudut ieu dirarancang taliti.

Pikeun intan anu dipotong sanés, sabab simétri henteu sampurna sapertos intan bulat atanapi permukaan anu digosok teu disebarkeun sacara saé, moal tiasa nyandak pangaruh rélektif tina inten buleud.

Kurangna motong anu sanés tiasa kagolongkeun kana kategori ieu:

n37

Béda panjang: Salaku conto, panon kuda atanapi inten zaitun, sisi panjang lebar bakal nolak langkung terang tibatan pondok pondok di tengahna. Ku alatan éta, sisi pondok tina inten tipeu ieu bakal langkung poék tibatan sisi panjang, ngawangun sapertos dasi ruku anu dipuseurkeun dina tip handapeun, anu dikenal dina industri salaku dasi ruku.

Ukuran anu béda-béda: contona, témbongna intan berbentuk, disebut ogé ngawangun pir. Kusabab bentukna téa, sisi buleud sareng ageung bakal refér langkung saé tibatan sisi leutik sareng tajam, ku kituna sigana panyebaran kacaangan inten sacara total henteu rata, teu sampurna sapertos inten buleud.

ngawangun khusus (batu mewah) Inten rugi!

Alesan anu pentingna naha inten buleud langkung mahal tibatan pangeboran anu ngawangun khusus nyaéta intan buleud ngagaduhan rugi pangluhurna dina motong anu atos. Pondokna, éta miceunan artos!

Kusabab aya seueur intan bunder, konsumsi inten tinggi. Nalika inten atos dipotong sareng digosok, laju rugi jangkungna 47%, sareng mung 53% tinggaleun saatos motong inten anu paling cerah. Beurat karat tina bor ngawangun khusus tiasa dijaga 55% -60% saatos motong sareng giling. Numutkeun babandingan ieu, anjeun tiasa terang naha inten buleud anu mahal pisan!

n38

Jenis inten buleud buleud (57 atanapi 58 facet)

Sababaraha urang tiasa naroskeun naha inten bulat atanapi intan anu ngawangun khusus saé? Tina perspektif investasi, inten buleud langkung cocog sareng tahan waktos ujian; sareng ti sudut pandang busana, inten anu ngawangun langkung pribadi.

Tangtosna, intan anu ngawangun ogé ngagaduhan kamar pikeun ngahargaan, tapi meureun henteu sagancangna intan buleud. Barina ogé, hiji hal anu émut yén ampir sadaya inten anu kasohor di dunya ngawangun inten, sareng sababaraha di antawisna janten khazanah dihormat. Seueur selebriti anu nikah kalayan inten ngawangun khusus, sareng selebriti karajaan ogé sering nganggo aranjeunna. Janten, ka anjeun milih pilihan anjeun nyalira. Henteu janten masalah upami anjeun mikir ngeunaan éta. Éta pangsaéna upami anjeun resep.


Waktu pos: Apr-28-2020